2020 06 12 – 2020 09 12 SVAJONIŲ PIEVA

Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje visą vasarą veiks paroda – instaliacija „SVAJONIŲ PIEVA“.

Jau tradicija tampa, kad vasaros metu Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje eksponuojami mažųjų ateities kūrėjų (3-6 m.) – Galeriuko edukacijų lankytojų – darbeliai, kurie, su menininkų pagalba, tampa įspūdinga temine instaliacija.

SVAJONIŲ PIEVA kviečia kūrybiškai pažvelgti, pajusti ar išgirsti lauko pievą. Prisėsti ir pasvajoti, stebėti pievos gyvenimą, užuosti jos kvapus ir išgirsti garsus. Prigulti ir pajusti žolės stiebelius šiurenantį vėją bei žaidžiančius saulės spindulius. Netikėtai aptikti paunksmėje čiurlenantį upelį, jo atspindžius danguje. O tarsi pievos horizonte matomi miražai vaizduotę kurstys mažųjų kūrėjų darbeliai.

Paroda SVAJONIŲ PIEVA iš ciklo „Visai nevaikiškai“ skirta vaiko beribiam kūrybiškumui įprasminti. Tai vaikų minčių, jausmų, idėjų atspindys darbuose. Vaikas kūrinius vertina pagal formas, spalvas, tyrinėdamas supančią aplinką atranda savas paralelias su ja. Nes dažnai vaikų kūrybą kvestionuojame kaip “vaikišką”, siekdami pabrėžti, kad ji yra apie nieką, nesusimąstydami, kad gal joje slypi labai konceptualios, globalias problemas siekiančios išspręsti idėjos. Todėl šiuo parodų ciklu siūlome į meną pažvelgti vaiko akimis, susitapatinti su jo mąstymu, priimti natūralumą ir nuoširdų jo pasaulį.

„Pojūčių teatras“ – pirmasis Lietuvoje tokio tipo teatras, jau daug metų kuriantis vaizduotės keliones, įvairius, žiūrovą įtraukiančius spektaklius ir kūrybines dirbtuves, susijusias su visais įmanomais žmogaus pojūčiais – uosle, skoniu, rega, kvapu, garsu, prisilietimu, judesiu.

„Galeriuko“ tikslas – ugdyti savarankiškai mąstantį, žingeidų meninių formų žiūrovą ir kūrėją, būsimą meno galerijos lankytoją ir taip plėsti meno ir kultūros vartotojų auditoriją.

Vaikų edukatorės: Vida Židonienė, Sigita Emilė Bausienė, Indrė Gėlė Brogienė, Dovilė Stasiulytė

Instaliacijos autorės: “Pojūčių teatro” komanda – Karolina Žernytė, Šarūnė Pečiukonytė, Aistė Jančiūtė

Dalintis