2020 01 31 – 2020 03 28 GRAFIKOS PARODA ESTAMPAS

Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje pristatoma grafikos paroda „ESTAMPAS“ iš parodų ciklo  „ARTspaudas“

Apie projektą  „ ARTspaudas“

Projekto idėja – kvietimas diskusijai meno tiražavimo (gausinimo) ir menininko kaip savęs tiražuotojo (gausintojo) situacijai apmąstyti nūdienos kultūros ir sociumo kontekste.

Pasirinkta spaudo sąvoka – artimiausia grafikos specifikai, todėl numatyta veikla plėtojasi grafikos, kaip meno rūšies ir technologinių galimybių lauke, prisimenant ne vien nūdienos grafikų – klasikų vardus, bet ir atgaivinant nostalgiją grafinei raiškai, ypač klestėjusiai XX – XXI a. sandūros metais – Lietuvos grafikos meno „aukso amžiuje“.

I etapas: 2019 10 19 – 2020 01 19 Kristinos Norvilaitės retrospektyvinė darbų paroda „Braižau savo žemėlapį“.

II etapas: 2020 01 31 – 2020 03 28. Iš kur atėjom? Paroda „Estampas“.

III etapas: 2020 balandis – 2020 gegužė. Modernioji grafika. Ekspozicija, pristatanti plačią grafikos – kaip vaizdo erdvėje ir laike sąvoką.  

 

IV etapas: Artis’s Talk –  pokalbiai, diskusijos, aptarimai.

Apie parodą „Estampas“

Parodoje „ESTAMPAS“ pristatomi žinomi dabarties vyresnės kartos menininkai, savo kūryboje ištikimi gilias tradicijas menančioms grafikos technikoms. Ši paroda – tai akademiškai parengta grafikos darbų ekspozicija iš privačių autorių kolekcijų atspindinti klasikinės grafikos technikas ir jų įvairovę lietuvių grafikos istorijos kontekste. Ofortas, linoraižinys, medžio raižinys, litografija, šilkografija, mišri technika. Kiekvienai paminėtai grafikos technikai atstovauja  3 – 4 iki šios dirbantys ir kuriantys grafikos klasikai.  Atskirai pateikiama grafikos raidos ir jos technikų istorija.  

Parodos kuratorė – Jūratė Stauskaitė.

 

Parodos metu vyks pažintiniai – edukaciniai užsiėmimai kartu su autoriais bei kuratore. Daugiau informacijos www.vaikugalerija.lt, tel. 8 614 46911 arba el. paštu info@vaikugalerija.lt

Dalintis