2016 10 20 – 11 06 “Kartelė” iš parodų ciklo VEIKIANTYS V

“Kartelė” tai jau V-oji paroda iš ciklo VEIKIANTYS skirto Jūratės Stauskaitės Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos 25-mečiui paminėti.
Parodos “Kartelė” dalyves vienija draugystė, užsimezgusi J. Stauskaitės dailės studijoje. Dalia Vaškevičiūtė yra baigusi tapybą Miuncheno dailės akademijoje. Audra Juravičienė ir Indraja Kubilytė baigusios tekstilės meną Vilniaus dailės akademijoje. Autorės savaip interpretuoja “Kartelės” temą…

Dalia Vaškevičiūtė – tapyba.
“Mūsų bendra Kartelė – draugystės, savo ribų ieškojimo dialogas – bandymo keistis, kad išliktum savimi, atrastum kitą save bekeldamas kasdienybės, į kurią dažniausiai nusimeti per darbus ir buities bėgimus, kartelę.
Man labai svarbu kūryboje kelti sau kartelę, tai – amžinas ieškojimas. Keistis,kad išliktum savimi, neatsibosti sau, nesikartoti.”

Audra Juravičienė – fotografija.
“Kuriu pasakojimą iš paprastos, kasdieniškos ir intymios buities objekto – vilnonių kojinių.”

Indraja Kubilytė – autoportretai.
“Kartelė – matavimo prietaisas. Vidinio matavimo – matuojam savo tikslus, kasdienybės pajautimus ir nuojautas, ilgesius ir neišsipildymus, autoriteto siekimą ir ištirpimą. Žmogus, sugebantis kūrybą paversti menu yra mano herojus, mano siekiamybė. Keliu savo kartelę ten.
Mano “karteliškas” (k’ART’eliškas) prisistatymas yra mano autoportretai, kilę iš kūrybos ir kūrybinio autoriteto ilgesio. Tai nėra mano tiesioginiai autoportretai, bet tai yra ne kas kita, kaip aš…”

kartele 1

kartele 2

Dalintis