Melsvai violetinė: šiek tiek virtų mėlynųjų svogūnų lukštų, po šlakelį stiprios ybiškių arbatos ir raudonojo vyno; galima bandyti melsvai violetinę išgauti iš erškėtrožių arbatos.
Mėlyna: šaldytos mėlynės, raudongūžiai kopūstai, raudonųjų vynuogių sultys.
Žalia: ryšelis špinatų ir petražolės. Galima maišyti ciberžolę su raudongūžiu kopūstu (geltona + mėlyna = žalia)
Žalsvai geltona: žalioji arbata arba daug geltonų obuolių žievelių, geltonoji citrinos žievelės dalis.
Geltona: ciberžolė, galima maišyti: apelsinų arba citrinų žievelių, morkų, ciberžolių, stiprios ramunėlių arbatos, žaliosios arbatos.
Auksinė: sauja krapų sėklų.
Ruda: stipri plikyta kava,juodoji arbata, raudonasis vynas, ąžuolo žievė.
Oranžinė: svogūnų lukštų, virtų morkų, aitriųjų paprika miltelių, paprikų miltelių.
Rožinė: burokėliai, spalva galima sumaišyti iš spanguolių tyrės, aviečių sulčių, raudonųjų vynuogių sulčių ir marinuotų burokėlių skysčio.
Raudona: galima bandyti sumaišyti iš daug virtų svogūnų lukštų, konservuotų vyšnių su sultimis ir aviečių sulčių.
P.s. Gamtiniams dažams natūraliai nudžiūvus patepkite kiaušinius lašeliu aliejaus – jie ims gražiai blizgėti 😉